miercuri, 11 februarie 2015

Fursecuri cu cocos :-)

Buna seara fetelor.
Am pregatit in aceasta seara o tava plina cu fursecuri delicioase cu cocos si m-am gandit sa va las si voua reteta. Aveti nevoie de putine ingrediente, iar prepararea e una foarte simpla.



Ingrediente:
200 g nuca de cocos
3 oua
150 g zahar (eu am folosit doar 100 g pentru ca fug de zahar in ultima vreme)
2 linguri faina

Mod de preparare:
Punem intr-un vas cele trei oua, adaugam zaharul si amestecam ingredientele pana atunci cand zaharul se topeste. In amestecul format punem cele doua linguri de faina si amestecam bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam treptat cele 200 g de nuca de cocos si amestecam bine. Aluatul pentru fursecuri obtinut va fi unul lipicios, destul de diferit de un aluat clasic, asa ca nu va speriati. 
Incepem apoi sa modelam fursecurile. Formam cu mana bilute de marimea dorita pe care le asezam apoi in tava. Puteti folosi diferite forme pentru compozitie, insa eu am ales metoda mai simpla.
 Introducem tava in cuptorul incins si tinem fursecurile  la foc mediu in jur de 15-20 minute, insa suntem absolut siguri ca sunt facute atunci cand vedem ca fursecurile din nuca de cocos au inceput sa fie aurii. Eu le-am tinut un pic mai mult din greseala si pe alocuri crusta a fost un pic mai inchisa, insa gustul a fost la fel de delicios.

Spor la gatit si sper ca v-am fost de folos sau o inspiratie! ^_^



4 comentarii:

Gabriela Moldoveanu spunea...

Au fost bune-sa mai faci-cat esti acasa! :)))))

Andreea Sotea spunea...

Mai fac, mai fac.

Claudia Stefan spunea...

Asta o sa ti-o si fur pentru ca IMI PLAC muult dulciurile cu cocos - mm mmm.

Andreea Sotea spunea...

Vezi sa nu le mananci pe toate odata. Caci sunt un pic cam 'grele'.